Суровини за индустрија за сладоледи

Индустрија на сладолед, софт сладолед и Ready to use сладолед

 • За оваа намена, од нашата палета можеме да понудиме:
 • Масти – високо квалитетни кокосови масти на реномирани производители од Европа и од Малезија за индустриско производство на сладолед и чоколаден колтинг
 • Какао во прав и готов чоколаден колтинг
 • Десертни преливи (овошни вкусови: јагода, вишна, шумско овошје, малина, киви, манго, праска, минт и крем вкусови: чоколадо, карамела, бело чоколадо, млечно чоколадо, чоко-портокал)
 • Топинг за сладолед (овошни вкусови: јагода, вишна, шумско овошје, малина, киви, манго, праска, минт, калинка, боровница, слива, јаболко, кајсија и крем вкусови: чоколадо, карамела, нугат и тофи)
 • Сирупи за пост микс машини (ванила, чоколадо, јагода, шумско овошје, вишна, боровница, калинка, брусница, тропско овошје, јагода – калинка, манго-ананас)
 • Gelato база
 • Gelato паста (шумско овошје, вишна, јагода, боровница, диња, лешник, лешник премиум, карамела)
 • Variegato (вишна, шумско овошје, јагода)
 • Soft Gelato база (ванила, чоколадо, јагода, јогурт)
 • D’Ice (ready to use; јагода, боровница, манго, шумско овошје)
 • Овошје во прав, гранули и парчиња
 • Природни и вештачки бои
 • Природни и природно идентично ароми