Суровини за кондиторска индустрија

Апликација во индустрија за производство на:

 • Чоколади и чоколадни преливи, чоколадни производи и какао кремови,
 • Бисквити и производи сродни на бисквитите, чајни колачи и интегрални бисквити, медени колачиња и сродни производи на медени колачиња и штрудли
 • Пандишпан теста за торти, тортички и мафини
 • Вафли
 • Кроасани
 • Бонбонски производи, тврди бонбони, карамели, меки бонбони, пенасти бонбони, желе бонбони, дражирани бонбони, лакриц бонбони и мастики за џвакање

За оваа намена, од нашата палета можеме да понудиме:

 • Масти и маргарини – високо квалитетни масти и маргарини на реномирани производители од Европа и од Малезија за производство на пандишпан теста, вафли, чоколади (лауринови и нелауринови масти за производство на чоколади) и какао кремови
 • Шеќери и скробови
 • Конзерванси и хидроколоиди
 • Стабилизатори и емулгатори
 • Какао во прав и готови чоколадни и овошни полнежи за кроасани, пралине, мафини и бисквити
 • Овошје во прав, гранули и парчиња
 • Природни и вештачки бои
 • Природни и природно идентично ароми